preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

Login
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Obavijest

Poštovani roditelji,

na našu web stranicu stavljamo bilješke o aktivnostima i uspjesima naših učenika popraćene fotografijama. Ukoliko među vama ima roditelja koji ne žele da fotografije njihove djece budu u tom kontekstu objavljene, najljepše Vas molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i osobno nas o tome izvijestite. Hvala.

Info

Za pitanja i sugestije vezano isključivo za web stranicu

admin@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt LIKE – radionice programiranja u našoj školi
Autor: Administrator , 4. 6. 2019.

Projekt LIKE - radionice logičkog razmišljanja za nadarene učenike razredne nastave nastavio se i ove godine. Učiteljice informatike Katarina Grgić Noršić i Maja Đuričić nastavile su s prošlogodišnjim LIKE  projektom u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture i informatike Velike Gorice. Tijekom svibnja organizirane su radionice za napredne učenike 3. i 4. razreda, a cilj radionica bio je razvijanje računalnog i logičkog razmišljanja kroz igre programiranja i logičke zadatke.

Učenici trećeg razreda započeli su radionice rješavanjem zadataka s natjecanja Dabar i Klokan, koristili su online alate za razvijanje programerskih vještina (code.org i Play lab), vježbali su online aktivnosti usmjerene na vježbanje logičkog zaključivanja (matematičke i logičke igre, hanoi toranj), slagali tangrame i mozgalice. Za učenike četvrtog razreda organizirane su radionice programiranja u Logu. Učenici su stekli zavidna znanja na zabavan način prilagođen njihovu uzrastu.

   

   


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju