preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god.2021./2022.

Autor: Snježana Ruklić, 30. 7. 2021. 14:37

Popis

[više]

Izborna nastava

Autor: Snježana Ruklić, 16. 6. 2021. 19:23

Prema  odredbama članka 27. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17, 68/18 i 98/19) predmeti koji se izvode izborno obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele i ocjenjuju se. Učenik bira izborni predmet / predmete pri upisu u prvi razred ili najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za iduću školsku godinu. Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost roditelja.

Učenik može i prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon   pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti učiteljskom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu ( Prema  odredbama članka 27. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi).

Obrazac pisanog zahtjeva za prestanak pohađanja izbornog predmeta nalazi se na slijedećoj poveznici te se mora predati u prethodno navedenom periodu:

ZAHTJEV ZA ISPIS SA IZBORNOG PREDMETA

PISANA SUGLASNOST ZA UKLJUČENJE U IZBORNU NASTAVU INFORMATIKE 7. RAZRED

 

 

[više]

Obavijest roditeljima učenika s prebivalištem u gradu Zagrebu o nabavi drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2021./2022.

Autor: Snježana Ruklić, 15. 6. 2021. 21:01

Roditelji učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu popunjenu dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje prava na besplatne druge obrazovne materijale tj. Obrazac 2 i Privolu (objavljene na mrežnoj stranici www.zagreb.hr i u privitku ove obavijesti) te popis drugih obrazovnih materijala koji ovjerava škola, trebaju poslati na e-mail adresu: nabava.osnovne-skole@zagreb.hr

U prvom krugu nabave (od 1. lipnja 2021. do 30. lipnja 2021.), drugi obrazovni materijali će se naručivati za sve učenike, dok će se u drugom krugu (od 30. lipnja 2021. do 8. rujna 2021.) naručivati za učenike koji mijenjaju školu/program, ponavljače, učenike koji idu na popravne ispite te za sve one za koje se, iz opravdanih razloga, nisu mogli naručiti u prvom krugu.

Rok za predaju zahtjeva u prvom krugu je od 1. lipnja 2021. do 30. lipnja 2021. do 12,00 sati (do tada zahtjev treba biti zaprimljen).

Za drugi krug roditelji mogu podnijeti zahtjev od 30. lipnja 2021. do 8. rujna 2021. do 12,00 sati.

Privola

Obrazac 2

 

[više]

Informacije vezane uz kraj nastavne godine

Autor: Snježana Ruklić, 15. 6. 2021. 17:01

Poštovani roditelji,

Ovdje se nalazi nekoliko važnih informacija vezanih uz kraj školske godine.

- Pravo roditelja na žalbu na zaključnu ocjenu iz predmeta ili vladanja

[više]

Promjena kalendara šk.god.2020./2021.

Autor: Snježana Ruklić, 2. 6. 2021. 11:42

Izmjena kalendara rada - odluka Školskog odbora

[više]

Predavanje za roditelje

Autor: Snježana Ruklić, 25. 5. 2021. 21:38

Poštovani roditelji,

Prema planu rada Vijeća roditelja organizirano je predavanje za roditelje na temu Odnos i pomoć djetetu s prilagođenim i individualiziranim programima.
Predavanje će se održati online u ponedjeljak 31.05.2021. u 19:00 sati preko Zoom-a.
Ako želite sudjelovati u predavanju ispunite obrazac na slijedećoj poveznici:

https://forms.office.com/r/p62iPgG0gH

Prijave za predavanje su otvorene do petka 28.05.2021. do 20:00 sati.

Ravnateljica

[više]

Kalendar školske godine 2020./2021.

Autor: Snježana Ruklić, 27. 10. 2020. 16:45

Poveznica na verziju za printanje

[više]

Upitnik za roditelje - upotreba medija

Autor: Snježana Ruklić, 17. 4. 2020. 20:12

Poštovani roditelji,

Molimo vas da ispunite upitnik o upotrebi medija.

Upitnik se nalazi na ovom linku: https://forms.gle/Zzo95TjM1qG2CDk16

Zahvaljujemo svim roditeljima koji su ispunili upitnik.

 

 

[više]

Kako razgovarati s djecom o Corona virusu i nastaloj društvenoj situaciji?

Autor: Snježana Ruklić, 16. 3. 2020. 10:56

Poštovani roditelji!

Naša stručna služba pripremila je letak za roditelje vezano uz to kako razgovarati s djecom o Corona virusu i novonastaloj situaciji.

LETAK

[više]

Predavanje za roditelje

Autor: Snježana Ruklić, 12. 3. 2020. 17:39

Poštovani roditelji,
obavještavam vas da se odgađa predavanje na temu "Poticaj i podrška djeci u poštivanju pravila ponašanja i odnosa s vršnjacima", koje je bilo zakazano za utorak 17.03.2020. u 18:30, zbog novonastale situacije sa širenjem korona virusa. Predavanje ćemo organizirati kad se situacija stabilizira, a o terminu predavanja pravodobno ćemo vas izvijestiti.
LP
 
Ravnateljica OŠ Eugena Kumičića:
Snježana Ruklić, prof.
[više]

2Kako zaštititi djecu na internetu

Autor: Administrator , 10. 12. 2019. 12:44

Internet djeci može poslužiti kao izvanredno sredstvo komuniciranja i učenja ukoliko se koristi pametno. Stoga je preporučljivo popričati s djetetom o internetu i utvrditi pravila njegova korištenja. Računala koja imaju pristup internetu uvijek treba držati na vidljivom mjestu. Djetetu treba omogućiti da samo razvije potreban oprez njegova korištenja. Interes roditelja i njihova uključenost u djetetove aktivnosti korištenja interneta najučinkovitiji su način zaštite.


Kako djeca koriste Internet
Djeca se spajaju na internet pomoću osobnog računala , pokretnog telefona i igraćih konzola kod kuće, u školi, kod prijatelja i u internet kafićima. Koriste internet pri rješavanju domaćih zadaća, igraju razne igrice koje im omogućava internetska usluga, pišu blogove, šalju instant poruke i elektroničku poštu. Internet djeci omogućava druženje, kreativnost i zabavu, ali pritom je bitno napomenuti njegovo usmjereno i pametno korištenje. Pametno korištenje interneta podrazumijeva donošenje pametnih odluka i izbjegavanje opasnih situacija. Treba prihvatiti nove moderne tehnologije i prednosti koje one donose za Vaše dijete. Učite zajedno s Vašim djetetom i budite upoznati s načinom kojim se koristi Internetom.


Pomozite djetetu
Postoje razna sredstva pomoću kojih možete pročistiti internetski sadržaj kojim se Vaše dijete može koristiti i na taj način zaštititi dijete od sadržaja nepoželjnih i neprimjerenih njihovoj dobi. Internet i njegove mogućnosti pružaju puno Vašem djetetu ali potrebna je i roditeljska kontrola. Navest ćemo nekoliko savjeta koji mogu pomoći Vama i djetetu pri korištenju interneta.


Otkrivajte internet zajedno
Dogovorite pravila pristupa i korištenja interneta kroz zajedničko upoznavanje i korištenje interneta.
Potaknite dijete na zaštitu osobnih podataka
Vaše dijete treba biti svjesno kada i kome može otkriti osobne podatke i to može biti od neprocjenjive važnosti. Razgovarajte sa svojim djetetom o rizicima „chat-a“ i mogućim velikim opasnostima prilikom potencijalnih susreta s nepoznatim osobama koje je Vaše dijete upoznalo na taj način. Prilikom takvih susreta uvijek bi trebala biti nazočna osoba kojoj Vi vjerujete.

Ne smijete biti prestrogi pri zabranama i ograničavanjima korištenja Interneta
Ukoliko ste previše kritični i previše strogi pri zabranama i stvaranju granica korištenja interneta, može se dogoditi da se Vaše dijete počne koristiti internetom u tajnosti i bez Vaše kontrole. Vrlo je bitno da dijete zna kako ne može vjerovati svemu što pročita na internetu.
Internet ima više dobrih nego loših strana
Internet je odličan izvor informacija i zabave kako za djecu tako i za odrasle. Želimo li uživati u internetu i svim sadržajima i mogućnostima koje pruža, trebamo naučiti našu djecu odgovornom i pametnom korištenju interneta.

Naiđete li na bilo kakav sadržaj koji Vam se učini ilegalnim i neprimjerenim molimo Vas da ga prijavite na zastita-djece@hakom.hr

HAKOM-ove brošure sadrže praktične i korisne savjete vezano uz opasnosti i sigurnost na internetu, zaštitu privatnosti i osobnih podataka, načinu ponašanja i uporabe društvenih mreža. 

Brošura - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona, 2018/2019 (pdf)
Brošura - Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona 2017/2018 (pdf)
Brošura - Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona, 2016/2017 (pdf)

Početkom ove godine, kao i prošle godine, HAKOM se aktivno priključio i podržao akciju „Sigurniji internet za djecu i mlade“ Ove godine međunarodni Dan sigurnijeg interneta obilježen je uz slogan „Zajedno za bolji internet“, više na poveznici.

Više informacija o programu, dostupnim materijalima i aktivnostima potražite na : http://bit.ly/HAKOM1

U cilju edukacije i roditelja i djece, HAKOM je pripremio i i video o zaštiti djece na Internetu koji je dostupan na poveznici:  http://bit.ly/HAKOM5

 

Publikacije HAKOM-a vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss .

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Kutak za roditelje

OTVORENI SAT ZA RODITELJE

Dragi roditelji,
kako bi Vaša suradnja sa školom bila što kvalitetnija i češća, svaki učitelj ima predviđeno vrijeme za primanje roditelja čijoj djeci predaje - potražite taj podatak u dokumentima s desne strane. Dakle, osim razredniku, za informacije o djetetu možete se obratiti bilo kojem predmetnom učitelju. Nadamo se da ćete se odazvati!

 

Poveznica za raspored zvona

Poveznica za tjedni jelovnik

Poveznica za popis udžbenika

Poveznica za produženi boravak

Poveznica za raspored vožnje autobusa Popis udzbenika za 2020.-2021. (2).xls
 Udzbenici - prilago eni program.xlsx

Info
 
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

 
Dokumenti
 
Oglasna ploča
 

e-mail: os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR38 2402 0061 5000 6758 1

HR 00

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 
 > Kutak za roditelje
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / www.os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju