preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

vijesti

Upis na izbornu nastavu njemačkog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: SARA VRBANC, 19. 5. 2021. 12:35

Nažalost važnost njemačkog jezika još uvijek nije dovoljno priznata u našem društvu. S previše predrasuda se često pristupa njemačkom jeziku kao teškom za naučiti iako broj ljudi koji ga u Europi govori pokazuje drukčije.

Uz engleski jezik koji je nezamjenjiv i zapravo više nije strani jezik, u Europskoj Uniji njemački jezik je izuzetno bitan. Najjača europska ekonomska sila je Njemačka, a uz nju tu su vrlo blizu Švicarska i Austrija koje sve redom imaju njemački jezik kao službeni. Osim njih njemački jezik jedan od službenih jezika u Nizozemskoj, dijelovima Italije i Belgije. Obzirom da Republika Hrvatska najveći dio trgovine robama i uslugama obavlja s ovim zemljama te jako puno naših tvrtki posluje s ili su u vlasništvu tvrtki iz zemalja njemačkog govornog područja, u budućnosti bi moglo biti izuzetno bitno poznavanje njemačkog jezika pri pronalaženju posla. Naime poznavanje engleskog jezika danas se očekuje na većini radnih mjesta, a poznavanje drugog pa i više jezika je prednost koja može značiti razliku između zaposlenosti i nezaposlenosti. Dok se s engleskim jezikom susrećemo pri radu s računalom, u glazbi, filmovima, serijama i mnogim drugim situacijama, što olakšava njegovo učenje, njemački jezik i kultura nisu nam tako dostupni pa stoga dolazi do zablude da je on „težak“ ili „teži od engleskog“. 

Na poveznici pogledajte brošuru Njemački otvara mnoga vrata za promociju njemačkog jezika.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Info
 
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

 
Dokumenti
 
Oglasna ploča
 

e-mail: os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR38 2402 0061 5000 6758 1

HR 00

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 
 > Nastava  > Njemački jezik
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / www.os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju