preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

Login
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Obavijest

Poštovani roditelji,

na našu web stranicu stavljamo bilješke o aktivnostima i uspjesima naših učenika popraćene fotografijama. Ukoliko među vama ima roditelja koji ne žele da fotografije njihove djece budu u tom kontekstu objavljene, najljepše Vas molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i osobno nas o tome izvijestite. Hvala.

Info

Za pitanja i sugestije vezano isključivo za web stranicu

admin@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

OŠ EUGENA KUMIČIĆA

 

J. PUCEKOVIĆA 4

10410  V.  GORICA

e-mail: ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

MB: 80613269

OIB: 40011714464

Tel: 6221-302

Fax: 6222-029

IBAN:

HR6624020061854100005

Poziv na broj: 64 7803-14371

ravnateljica: Snježana Ruklić, prof.

RADNO VRIJEME RAVNATELJICE

PONEDJELJAK, UTORAK, ČETVRTAK

           OD 8:30 DO 16:30

SRIJEDA, PETAK

           OD 12:00 DO 20:00

ravnateljica@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Šetnja Zagrebom: Od Eugena Kumičića i učionice iz 19. stoljeća do Bašćanske ploče
Autor: Administrator , 30. 11. 2018.

 

27. 11. 2018. učenici šestog razreda svoju su  izvanučioničnu nastavu iz Hrvatskog jezika održali u Zagrebu. Prva stanica bio je Trg Republike Hrvatske i šetnja do Roosveltovog trga i originalnog kipa Eugena Kumičića. Nakon kratke šetnje posjetili su Hrvatski školski muzej, razgledali njegov postav i ušli u učionicu iz 19. stoljeća, gdje su imali sat krasopisa. Na kraju su posjetili zgradu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti kako bi vidjeli Bašćansku ploču.

Više o izvanučioničnoj nastavi pročitajte u osvrtu (klikni opširnije).


OSVRT

Avantura po Zagrebu

27. studenoga 2018. uputili smo se u Zagreb u pratnji razrednice i profesorice hrvatskog jezika u posjet Hrvatskom školskom muzeju. Kada smo stigli u Zagreb, zaputili smo se do Muzeja Mimara gdje smo vidjeli originalan kip Eugena Kumičića. Prepoznali smo ga jer je isti takav i u našoj školi. Svi zajedno smo se fotografirali, a zatim smo krenuli prema Hrvatskom školskom muzeju. U Muzeju smo najprije mogli vidjeti učionicu iz 19. stoljeća. U njoj smo vidjeli stare klupe, školsku ploču, tintarnicu  i šibu na stolu učiteljice. Saznali smo da se učiteljice nisu smjele udavati, nego su morale birati hoće li život posvetiti obitelji ili učiteljskom poslu. Stajale su na povišenom dijelu učionice, katedri, kako bi mogle vidjeti svih 60 učenika u razredu. U ostalim prostorijama vidjeli smo kako su izgledale nekadašnje početnice, globusi, šestari, naučili smo stare nazive predmeta kao prirodopis, zemljopis i lučba (naziv za kemiju). Saznali smo da se igralište zvalo gombalište, a dvorana za tjelovježbu bila je gombaonica. Nakon obilaska, imali smo sat krasopisa u još jednoj staroj učionici. Kad smo došli u nju, morali smo obući odjeću za školu. Dječaci su dobili zelene jakne i kape, a mi haljine. Radionicu je vodila učiteljica Ivana, a mi smo morali biti mirni i uspravno sjediti. Pisali smo tintom i perom i rješavali listić iz krasopisa.

Na kraju „nastave“ u Muzeju, otišli smo u zgradu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti gdje smo vidjeli originalnu Bašćansku ploču. Umorni, sretni i zadovoljni otišli smo iz Zagreba.

Lana Hrup, 6.b

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju